Ympäristöystävällisten painomateriaalien kysyntä kasvaa. Olemme tuoneet valikoimaan uudet biohajoavat ja kierrätysmateriaalista valmistetut tarrat. Uudet materiaalit ovat valintoja ympäristön puolesta – laadusta ja elintarviketurvallisuudesta tinkimättä.  

Odotettuna uutuutena ekologisten materiaalien valikoimaan on tullut biohajoava ja kompostoituva tarra. Tarran valmistuksessa ei ole tarvittu lainkaan puupohjaisia materiaaleja vaan sen pääraaka-aineena on sokeriruokokuitu. Lisäksi tarran valmistuksessa on käytetty hamppua ja pellavaa. Tuote on liimaa myöten täysin biohajoava.

Ulkonäöltään ja paino-ominaisuuksiltaan tarra on päällystämätön paperitarra. Tuotteisiin ei paineta suojalakkaa pintaan, jotta sen ominaisuuksia ei menetetä. Tarra sopii erityisen hyvin uusiin biohajoavasta muovista tai kartongista valmistettuihin pakkauksiin. Tarra on erityisesti kehitetty ruoan pakkaamiseen, mutta se sopii myös muuhun käyttöön.

Jotta koko tuotepakkaus olisi aidosti biohajoava, myös painatuksen on vastattava EU-sertifikaatin vaatimuksia. Data-Maten elintarvikekelpoiset painovärit täyttävät tiukat vaatimukset. Värimäärälle on biohajoavissa tarroissa maksimirajat, jotka täytyy ottaa huomioon suunnittelussa. Myyjiltä saat lisätietoa aineistojen teosta!  

Kierrätyspaperitarra

Kierrätyspaperitarra vastaa ulkonäöltään ja käyttökohteiltaan tavallista paperitarraa, mutta on ympäristöystävällisempi valinta. Kierrätetyistä raaka-aineista valmistettu tarra pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä. Kierrätyspaperitarrat sopivat elintarvikkeisiin ja muihin tuotteisiin. Niitä voidaan stanssata ja lakata tavallisten paperitarrojen tavoin.  

Kysy myyjiltä lisää!