Kierrätyspaperiset etiketit viimeistelevät pakkaukset ja sopivat ympäristövastuullisen yrityksen arvomaailmaan

”Luonnonkosmetiikan valmistajana haluamme, että niin tuotteemme kuin pakkauksemme etiketteineen viestivät ekologisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. ”

Nurmijärveläinen luonnonkosmetiikkayritys Carita Cosmetiikka päätti ottaa tuotepakkauksissaan käyttöön kierrätyspaperietiketit laajan pakkausuudistuksen yhteydessä. Uudistuksen myötä yritys siirtyy käyttämään täysin muovittomia pakkauksia. Brändin saippuapalat pakataan jo nyt kartonkikoteloihin ja tämän kevään aikana uudenlaiset pakkaukset tulevat käyttöön myös voidemaisille tuotteille.

Carita Cosmetiikan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. luonnollisista raaka-aineista valmistetut voidemaiset deodorantit. Deovoiteet valmistetaan sheavoista ja muista luomulaatuisista ainesosista eivätkä ne sisällä kemikaaleja tai alumiinia. Pakkausuudistuksen myötä deovoiteiden muovipurkit vaihtuvat metallisiin pakkauksiin, joiden päälle liimataan kierrätyspaperista valmistetut raikkaan väriset etiketit.

Asiakkaat arvostavat muovittomia pakkauksia

Kaikki Carita Cosmetiikan tuotteet valmistetaan käsityönä omassa pajassa. Ympäristön huomioiminen on keskeinen osa yrityksen ideologiaa ja arjen valintoja tehdään ympäristöystävällisyyden perusteella. Viime syksynä yritys hyväksyttiin Suomen Ekoyrittäjät Ry:n jäseneksi.

- Käytännössä ohjaamme toimintaa niin että valitsemme käyttämämme materiaalit ekologisimpien joukosta ja suosimme paperisia ja pahvisia pakkausratkaisuja kaikessa missä vain voimme, Carita Kosmetiikan yrittäjät Carita ja Miika kertovat. -Myös pajaltamme syntyvät jätteet kierrätämme, ja onneksi suurin osa raaka-aineiden pakkausmateriaaleista onkin pahvia.

Luonnonkosmetiikkaa ostavat asiakkaat ovat kiinnostuneita myös tuotepakkausten ympäristöystävällisyydestä. Päätös muovittomiin pakkauksiin siirtymisestä syntyikin juuri asiakkailta ja jälleenmyyjiltä saadun palautteen pohjalta. Caritan ja Miikan mukaan asiakkaat pyrkivät välttelemään muovipakkauksia, ja tämä näkyy myös tuotteiden kysynnässä:

- Suosituimpia tuotteitamme ovat selkeästi olleet kartonkipakkauksissa olevat palatuotteemme ja toisaalta vähiten kannatusta saavat tuotteet, jotka ovat muoviin pakattuja.

Yksityiskohdilla on väliä

Vaikka etiketti on vain pieni osa tuotetta, niin Caritan ja Miikan mukaan sillä on paljon merkitystä kokonaisuuden kannalta. Sattumalta uusi kierrätyspaperitarra tuli Data-Maten valikoimiin juuri kun Carita Cosmetiikka oli toteuttamassa pakkausuudistusta. Kierrätysmateriaalin valinta etiketteihin oli luonteva ratkaisu, johon yrittäjät ovat todella tyytyväisiä. Lopputuloksena ovat brändimielikuvaa vahvistavat pakkaukset, jotka ovat muovittomia etikettejä myöten.

 

Carita Cosmetiikan tuotevalikoimaan voi tutustua osoitteessa www.caritacosmetiikka.fi

Kierrätyspaperitarra on ympäristöystävällinen ja tyylikäs valinta

Olemme tuoneet valikoimiimme kierrätyspaperisen tarramateriaalin perinteisten muovi- ja paperitarrojen rinnalle. Kierrätyspaperitarrasta voidaan valmistaa etikettejä kaikenlaisiin tuotteisiin. Hyödyntämällä kierrätysmateriaaleja pakkauksissa säästät ympäristöä ja viestit yrityksesi arvoista myös asiakkaille.

• 100 % kierrätyspaperista valmistettu laadukas tarramateriaali

• Valkoinen pohjaväri, voidaan painaa, stanssata ja lakata tavallisen paperitarran tavoin

• Yhtä hyvä painojälki kuin perinteisissä paperitarroissa

• FSC-sertifioitu tuote 

Kysy lisää myyjiltä!

Samu Scheiman
Email: samu.scheiman@datamate.fi
Puh: +358 40 571 2522

Alex Scheiman
Email: alex.scheiman@datamate.fi
Puh: +358 40 685 3900

Kristian Karvinen
Email: kristian.karvinen@datamate.fi
Puh: +358 44 5566 057