Data-Matessa nähdään että digipainatus on tulevaisuuden painotekniikkaa ja siinä kehityksessä yritys haluaa olla Suomessa suunnannäyttäjänä. Data-Maten nykyisellä Toner-laitteistoilla on painettu kymmeniä miljoonia tarraetikettejä, mutta nykyinen painotekniikka on rajoittanut painoerien kokoa.

Uudella huippunopealla UV-painokoneella pystytään painamaan huomattavasti nykyistä isompia eriä kustannustehokkaasti ja haastamaan jopa flexoa tiettyyn rajaan asti. Data-Maten tuotantokapasiteetti digitaalisten rullatarrojen valmistuksessa on jatkossa jopa 1500 m2 tunnissa täyden laadun painatuksilla.
Investointiin vaikutti myös halu tarjota entistäkin parempaa ja tasaisempaa painolaatua. UV-tekniikka mahdollistaa erittäin tarkan värintoiston. UV-painovärit ovat kirkkaita ja niillä on hyvä valon- ja kulutuksenkestävyys. Lisäksi laitteisto tarjoaa erinomaisen painolaadun jatkuvalla 1200 dpi tarkkuudella.
  • Haluamme olla kehityksen kärjessä ja nämä laitteet ovat tulevaisuutta isompien sarjojen painamisessa digitekniikalla, kertoo Data-Maten toimitusjohtaja Samu Scheiman.
Monipuoliset mahdollisuudet ja nopeat toimitusajat
Laitteella voidaan painaa laajasti erilaisia paperipintoja sekä muoveja. Tarrojen lisäksi pystytään painamaan muitakin rullatuotteita kuten wrap around -pantoja juomapulloihin sekä erilaisia muovi- tai paperipantoja. Viimeistely haluttuun muotoon onnistuu digileikkurilla sekä stanssaamalla
Digipainon ehdoton vahvuus on ketterät toimitusajat ja uusi laitteisto nopeuttaa toimituksia entisestään. Jatkossa isoillekin tilauksille pystytään Data-Matessa lupaamaan 12 arkityöpäivän toimitusaika, mikä palvelee erittäin hyvin mm. nykyaikaisen elintarviketeollisuuden nopeasti muuttuvia tarpeita.
  Lisätietoja: Samu Scheiman, puh: 040-5712522 samu.scheiman@datamate.fi Toimitusjohtaja, Data-Mate oy www.datamate.fi  
Liitteet: kuva1, Kuvassa vasemmalta oikealle: myyntipäällikkö Kristian Karvinen, toimitusjohtaja Samu Scheiman, tuotantopäällikkö Marek Laur