NORIA-yhtye teki ensimmäisen albumin loppukeväällä 2017. Levyntekoon liittyi haasteita ja yllätyksiä, joihin löytyi apua ja neuvoja Data-Matesta. Levyjen lisäksi yhtye painatti samalla tarvitsemansa markkinointimateriaalit eli tarrat ja julisteet.

Vuodesta 2016 yhdessä soittaneeseen kokoonpanoon kuuluvat Sauli Norja (kitara, laulu), Aino Kinnunen (viulu, laulu), Mikko Kaasinen (piano, harmooni), Tuomo Purhonen (kontrabasso), Ossi Nykänen (rummut) ja Milja Schildt (laulu).

Omaa musiikkia säveltävä NORIA hakee innoitusta suomalaisesta perinnerunoudesta ja kansanmusiikista. Kappaleissaan yhtye yhdistelee uutta ja vanhaa vaihdellen tyylilajia folkhenkisestä jazzista aina shamanistiseen loihdintaan.

Levynteko tuli NORIAlle ajankohtaiseksi keväällä 2017, kun valmiita kappaleita oli kertynyt kokonaisen albumin verran. Internetissä julkaiseminen on nykyään helppoa, mutta NORIA halusi tehdä fyysisen levyn.

-          Kansanmusiikkipiireissä perinteisten CD-levyjen suosio on edelleen melko suurta, ja koska musiikkimme on genreltään lähimpänä kansanmusiikkia, oli fyysisten levyjen tekeminen meille järkevin vaihtoehto, NORIA kertoo.

Vaikka CD-levyjen myynti isossa mittakaavassa onkin vähentynyt viime vuosina, niin pienemmille kotimaisille artisteille levymyynti on edelleen tärkein tulonlähde keikkailun ohella. NORIAn mukaan fyysiseen levyyn liittyy myös enemmän tunnetta kuin streamattuun musiikkiin. Yhtyeen mielestä hyvin tehdyllä levyllä myös soundit ovat paremmat.

Levynteossa ja painotuotteiden suunnittelussa riitti tekemistä

NORIAn levynteko alkoi tapaamisella Data-Matessa Samu Scheimanin kanssa. Yhtye kertoi ideoitaan ja suunnitelmiaan, joiden perusteella Samu osasi suositella sopivia tuotteita. NORIA päätyi valitsemaan bändipaketin, johon levyjen lisäksi kuuluivat myös tarpeelliset markkinointimateriaalit eli keikkajulisteet ja yhtyeen logolla varustetut muovitarrat.

-          Meillä oli jonkinlaisia suunnitelmia levyn ulkoisesta toteutuksesta ja painotuotteista ennen prosessin alkua, mutta ne selkiytyivät vasta kun yhteistyö Data-Maten kanssa alkoi, NORIA kertoo.

Levynteossa riitti vielä alkupalaverin jälkeen paljon mietittävää ja uuden opettelua, sillä kellään yhtyeen jäsenistä ei ollut entuudestaan kokemusta levyn tekemisestä.

-          Meidän oli selvitettävä paljon kaikenlaista musiikin julkaisemiseen liittyvää, ja siinä riitti työtä. Itse levyjen painaminen ei onneksi tuottanut meille päänvaivaa, sillä Data-Matelta sai paljon apua.  

-          Saimme selkeät ohjeet kaikkeen, niin graafiseen suunnitteluun ja äänitiedoston muotoon kuin myös parhaan levyn ulkomuodon valintaan. Yhteyshenkilömme Samu oli koko projektin ajan todella ymmärtäväinen ja kannustava.

Konkreettista apua NORIA sai esimerkiksi painotuotteiden värien säätämisessä. Levyn kansien suunnittelija Anttoni Lajoma kävi tehtaalla tarkistamassa painovedokset ja värejä ehdittiin vielä muokata lopulliseen versioon. Aikataulu meni lopulta tiukille, mutta siitäkin selvittiin. Valmiit tuotteet NORIA kävi hakemassa tehtaalta julkkaripäivänä.

-          Tuotteet ylittivät odotuksemme. Ne ovat laadukkaita ja selkeästi ammattitaidolla tehtyjä. Julisteista ja tarroista on ollut meille valtavasti hyötyä markkinoinnissa.

Yhtyeen tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu tehdä paljon keikkoja ja kirjoittaa lisää omaa musiikkia. NORIAn seuraavat keikka on Viaporin Kekri -tapahtumassa Suomenlinnassa marraskuun alussa.  

NORIA Facebookissa

Yhtyeen YouTube-kanava

 

Data-Maten bändipaketti on suunniteltu omakustanteita julkaiseville bändeille ja artisteille

Bändipaketti sopii kaikille bändeille ja artisteille, jotka tarvitsevat levyn lisäksi markkinointimateriaaleja. Paketti voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Vakiopakettiin kuuluvat levyt digipakissa tai pahvikuoressa, A3-kokoiset julisteet ja 60mm pyöreät bänditarrat, jotka muovimateriaalin ansiosta kestävät myös ulkona. Kaikki painotyöt tehdään omilla tuotantolinjastoilla Suomessa.

Data-Maten ammattilaiset auttavat suunnittelijoita ja artisteja tekemään parhaat ratkaisut pakkauksiin ja painotöihin. Omalta linjastolta on mahdollista ottaa painovedokset, joissa värit vastaavat täysin lopputulosta. Lähiseudulla olevat asiakkaamme ovat tervetulleita tutustumaan tuotteisiimme tehtaallemme. Myös vedosten tarkistus onnistuu paikan päällä etukäteen sovittuna ajankohtana.

Kysy lisää Data-Maten myyjiltä: 

Samu Scheiman
Email: samu.scheiman@datamate.fi
Puh: 040 571 2522  

Kristian Karvinen
Email: kristian.karvinen@datamate.fi
Puh: 044 5566 057