Juuri Helsingistä Vantaankoskelle uusiin toimitiloihin muuttanut Data-Mate on tehnyt kesän aikana isoja investointeja uusiin painolaitteisiin. Tehtaalle saapui uusi Canon ImagePRESS 10000VP, joka korvasi aiemmin käytössä olleen arkkipainokoneen. Toinen hankinta on Xeikon 3300 -rullapainokone jälkikäsittelylinjastoineen. Sen myötä Data-Mate laajentaa toimintaansa teolliseen rullatarratuotantoon. Pienelle yritykselle kyseessä oli todella merkittävä investointi. Data-Matessa kuitenkin uskotaan vahvasti digipainon mahdollisuuksiin.

- Päädyimme Xeikoniin, koska se pärjää vertailussa kaikilla osa-alueilla perinteisille painomenetelmille, Data-Maten myyntijohtaja Samu Scheiman kertoo.

- Lisäksi kone tarjoaa tarratuotantoon mahdollisuuksia, joita voidaan toteuttaa vain digikoneella. Niihin kuuluu laajat personointimahdollisuudet kuten juoksevat koodit ja numeroinnit.

Xeikon 3300:ssa on myös 5-värivalmius eli sillä voidaan painaa lisävärinä esimerkiksi peittovalkoinen väri tai turvalakkaus. Digipainossa aloituskustannukset ovat pienet, joten myös pienten tarraerien painaminen onnistuu ilman, että kappalekustannukset nousevat kohtuuttoman suuriksi.

- Pienenä yrityksenä valttejamme ovat nopeus ja joustavuus. Haluamme tarjota loistavaa palvelua kaiken kokoisille asiakkaille. Digipaino sopii siksi meille niin hyvin, Scheiman miettii.

- Tilausmääristä riippuen voimme toimittaa tuotteet jopa alle vuorokaudessa. Toisaalta koneidemme kapasiteetti riittää myös todella isoihin tilauksiin. Xeikonilla voimme painaa yli 2 miljoonaa tarraa päivässä. Painolaadusta ei digituotannossa tarvitse tinkiä. Xeikonin painotarkkuus on jopa 1200 dpi, joten laatu riittää vaativiinkin töihin.

- Digipainon suurimpana haasteena on siihen kohdistuvat ennakkoluulot, mutta niihin ei ole syytä, kunhan laitteet ovat riittävän hyvät ja niiden käyttäjät tietävät mitä tekevät, Scheiman sanoo.

- Asiakkaamme ovat aina tervetulleita tehtaallemme toteamaan itse painojäljen. Digipainotuotteista on myös mahdollista saada mallikappale, jolloin tuotteen lopullisesta väristä ja laadusta voi olla täysin varma ennen painamista.

Laatu on Data-Matessa sydämen asia. Yritys sai elokuussa arkkipainopuolella arvostetun Fogra Validation Print -sertifikaatin osoituksena läpäissystä laatutestistä.

-  Me olemme Euroopan ensimmäinen Canon ImagePRESS 10000VP -konetta käyttävä painotalo, jolle sertifikaatti on myönnetty, kertoo Scheiman tyytyväisenä.

Digitaalinen rullatarrapaino palvelee mm. elintarvike- ja juomateollisuutta. Digitaalisesti voidaan painaa tarroja ja etikettejä kaikenlaisiin tuotteisiin. Valikoimasta löytyy erilaisia materiaaleja eri käyttötarkoituksiin ja eri pinnoille.

Kysy lisää myyjältä. 

Samu Scheiman
Email: samu.scheiman@datamate.fi
Puh: 040 571 2522  

Kristian Karvinen
Email: kristian.karvinen@datamate.fi
Puh: 044 5566 057