Uudet materiaalit ja palvelut monipuolistavat erityisesti pienpanimoiden ja muiden pienempien kotimaisten juomavalmistajien pakkausvalikoimaa.  

Digitekniikalla muovipannat juomateollisuuden tarpeisiin

Data-Mate tarjoaa uutuutena mahdollisuuden painattaa juomateollisuuden wrap around -juomapannat digitekniikalla. Pullon ympäri kulkevissa etiketeissä materiaalina käytetään kuumasaumattavaa 54-micronista valkoista PE-muovia. Pannat soveltuvat eri kokoisiin muovipulloihin.

Digitekniikalla painettaessa kustannussäästöjä syntyy, kun perinteisten painomenetelmien laattakustannukset jäävät kokonaan pois. Digipainatuksen painotarkkuus on 1200 dpi, joka riittää erittäin tarkkoihin ja vaativiin painatuksiin. Etuina digipainatuksissa on myös nopea toimitusaika. Data-Mate käyttää digipainotöissä ainoastaan elintarvikkeiden pakkaamiseen hyväksyttyjä värejä. 

Uusia palautusjärjestelmään hyväksyttyjä etikettimateriaaleja alumiinitölkkeihin

Viime vuonna PALPA-järjestelmään avattiin ensimmäistä kertaa mahdollisuus käyttää palautustölkeissä tarraetikettejä silloin, kun juomaerän koko on alle 100 000 kappaletta. Ensimmäisenä tölkkitarrana palautusjärjestelmään hyväksytty Raflatacin VANISH on nyt saanut rinnalleen uusia materiaaleja, jotka tekevät pienten juomaerien pakkaamisesta tölkkeihin entistä helpompaa ja kustannustehokkaampaa. 

Erikoisohut VANISH sulautuu tölkin pintaan. Materiaali on läpinäkyvää, joten sen avulla voidaan tölkkeihin painaa etikettejä, jotka näyttävät samalta kuin suoraan tölkin pintaan tehdyt painatukset. Uudet hyväksytyt materiaalit ovat hiukan paksumpia, joten ne ovat helpompia pakata koneellisesti ja ne ovat myös edullisempia. PP white -tarralle painetuissa muovietiketeissä on valmiiksi valkoinen pohja, joka säästää painokuluja. 

PALPA-järjestelmän avautuminen liimattaville tölkkietiketeille antaa pienpanimoille tärkeän mahdollisuuden tuotevalikoiman laajentamiseen tölkkioluiden puolelle. Aiemmin pienpanimo-oluiden pakkaaminen palautustölkkeihin ei ollut käytännössä mahdollista, sillä esipainettujen tölkkien valmistaminen on kustannuksiltaan kannattavaa ainoastaan suurissa sarjoissa. 

Oletko kiinnostunut kuulemaan erilaisista vaihtoehdoista juomien pakkaamiseen?

Kysy lisää myyjältä. 

Samu Scheiman
Email: samu.scheiman@datamate.fi
Puh: 040 571 2522  

Kristian Karvinen
Email: kristian.karvinen@datamate.fi
Puh: 044 5566 057